Szeptember 16. - szombat

Hétvégi összefoglaló

A hosszúra nyúlt péntek éjszaka után esélytelennek tartottam, hogy én szombaton délben zumbázni menjek (jelentkeztem még előzőleg egy ilyen ingyenes egyszeri sportalkalomra), de valamilyen furcsa okból kifolyólag magamtól felébredtem 10:46-kor. Már pont írtam Malcom-nak a szöveget (ő szervezte a szombati sportolást), hogy ne haragudjon, nem tudok menni... Amikor ő is írt, hogy na készen állok a sportolásra? És végül meggyőzött. Hogy nem baj, ha kések, induljak el. Nos, 6 óra alvás és egy átmulatott éjszaka után kellően csigatempóban szedtem össze magam, de sikerült egy olyan busszal elindulnom, amivel elvileg 10 perces késéssel odaértem volna. VOLNA. Az edzőruhámat direkt felvettem a koliban, hogy legalább az átöltözéssel ne kelljen vacakolnom, de azért sokat sétálni nem akartam, ezért egy olyan útvonalat választottam az edzőteremhez, ahol át kell szállni. Semmi nehézség, ugyanaz a megálló. Azonban a busz nem jött. 15 vagy 20 percet vártam rá, legalább addig viszonylag felébredtem, de mivel továbbra is semmi, elindultam gyalog. 

Így végül sikerült a zumbaóra utolsó 15 percére befutnom, gyorsan beálltam, így két számot meg a levezetést végig tudtam csinálni :D Azonban utána Malcom mondta nekem (ő a sportgépeken edzett), hogy maradhatok még ha szeretnék (hát igaza van, negyed óra az nem túl sok...), itt a lány lakótársa is, majd vele csinálom a gyakorlatokat a gépeken. Úgyhogy végül maradtunk még majdnem egy órát, és edzettünk hárman, nagyon jó volt, igazi felfrissülés, és utána Malcom elhozott a koliba kocsival, szóval még praktikus is :D

Hazaérve természetesen bezuhantam az ágyba és büszkén a délelőtti teljesítményemtől, azonnal elaludtam. Valamikor délután keltem fel, aztán kb a semmivel eltelt az elkövetkező pár óra estig (hajmosás, zuhanyzás, stb., akartam főzni is, de arra már nem volt időm), amikor is indultunk az állatkertbe. 

Ezelőtt már alapól összebeszéltem a spanyolokkal, hogy egy busszal menjünk, és hol és mikor találkozzunk. Guillaume is jött velünk, de ő megint csak nem nagyon vett részt a társalgásban. Az állatkert előtt találkoztunk Malcom-ékkal és egy sereg Erasmusossal, akik már voltak bent, és mentek tovább egy pubba. Megbeszéltük velük, hogy ott találkozunk, csak mi is megnézzük az állatkertet. Ami előtt igazán, de igazán hosszú sor állt, de egész gyorsan haladtunk (mindenkinek ellenőrizték a táskáját), úgyhogy várakozásainkkal ellentétben nem kellett órákat a sorban ácsorognunk. Bent nem sok állatot láttunk, mert a többség már aludt (gondolom ezért is volt a jegy csak 1 euró), de a fények szépek voltak (kicsit kísértetház-jellegűek, azt mondta Rodri, és hát nem állt messze a valóságtól:D egyedül tuti féltem volna - egy kicsit), és láttunk pingvineket, flamingókat, egy papagájt... Amúgy az állatkert nem túl nagy, gyorsan körbe lehet járni, de majd anyáékkal úgyis látom nappali fényben, akkor majd megnézem az összes állatot:) Meg találkoztunk két sráccal, akik beszéltek spanyolul (hiába, a spanyolok mindenhol ott vannak), amúgy meg Svájcban élnek, és ők kocsival elvittek minket oda, ahol a többi Erasmusossal volt találkozónk. Itt töltöttük az éjfélt, amikor is átléptünk Rodri születésének napjába, zárás körül pedig továbbmentünk arra a táncos helyre, ahol előző nap voltunk. Megint csak jó volt az este, talán nem olyan fergeteges, mint pénteken, de ez nem is baj, záráskor jöttünk el a helyről, és fél 5-re értem haza. :D 

(Az állatkertes képek nem lettek túl jók, mert vakuzni nem lehetett, de feltöltöm majd őket, csak kicsit később, mert 3-tól órám van, és addig még boltba is szeretnék menni, és reggelit/ebédet :D csinálni)