November 13-19.

Egy újabb fárasztó hét

Vasárnap, mikor hazaértem a reptérről, nagyrészt a bruges-i utam tervezgetésével töltöttem az estét, ez egy olyan város, ami annyira varázslatos, hogy mindenképpen meg szeretném valamikor nézni! Jana, egy cseh Erasmusos lány volt itt őszi szünetben, a fényképeiről egy tündérmese mosolygott vissza rám, és elhatároztam, nekem ide el KELL mennem! 

Éjszaka vagy hétfő reggel? már nem is emlékszem, azért megírtam a házijaimat hétfőre, így ismét viszonylag kevés alvással (5 óra) indultam egyetemre. Este megintcsak az otthon maradást és a főzést választottam az edzés helyett, de így kellemesebben éreztem magam:) Korán akartam lefeküdni és kedd reggel kialudva magam nekilátni a feladatoknak, de ezt meghiúsította az Erasmusos szervezés.... Ugyanis december első hétvégéjét Párizsban töltjük majd vagy 20-an, és a szállásfoglalás egyik felét magamra vállaltam. Ekkor még nem gondoltam semmi rosszra, csak aztán derült ki, hogy mindenki képtelen válaszolni, nem tudunk egyezségre jutni, mindenki mást akar, cserébe azonnal, ezért jól felhúztam magam mindenkin, és még aludni se tudtam menni akkor, amikor akartam! Másnapra szerencsére megoldódtak a problémák, és amikor jól kiosztottam őket, máris megértőbb lett mindenki...

Ezért kedden nem tudtam annyi dolgot megcsinálni, mint akartam, mert muszáj volt eleget aludnom, kezdtem egyre jobban kimerülni. Az egyik szerdai házimat megcsináltam az órám előtt, a másikat pedig a lengyel lányokkal együtt este 7-től este 11-ig írtuk (együtt vagyunk órán), utána én még hajnal egyig olvastam, úgyhogy megintcsak nem aludtam túl sokat. Csütörtökre pedig ismét rengeteg feladatom volt: egy disszertáció bevezetését kellett elolvasnom, amire jegyet fogunk kapni, 20 oldalt Sartre-tól (franciául irtóóóóó nehéz, magyarul nem találtam...), amiből dolgozatot írunk, és volt egy zh-m is civilizációból. Megdöntöttem a rekordomat, 2,5 óra alvással mentem egyetemre, és toltam végig a napot 9:30-tól 16:30-ig, egy darab 45 perces szünettel, amit szintén tanulással töltöttem. A kérdések Sartre-ból mehettek volna jobban is, de legalább mindegyikhez tudtam írni valamit, a civilizáció meg jól sikerült, de örülök, hogy annyit tanultam, amennyit, ugyanis egyáltalán nem volt sétagalopp! Azt gondoltam, egy Erasmusosoknak tartott civilizációs órából nem lesz olyan kemény  zh, de igenis az volt, mindenre kitért, és részletesen visszakérdezte az egész anyagot.

Zh után Marikával (német lány) elmentünk a Leclerc-be, vettünk egy-egy pizzát, megsütöttük a koliban, és azt vacsoráztunk. Utána én visszavonultam a szobámba, körbebástyáztam magam könyvvel, sorozattal, karácsonyi filmekkel, és így múlattam az időt kb. fél 2-ig. Valamiért nem voltam álmos, szerintem átestem a holtponton, de annyira jól esett végre SZABADIDŐS tevékenységeket űzni!

Másnap reggelre felhúztam az órát, hogy végre edzésre is eljussak. Nagyon szeretek napközben edzeni, (kora délután) mert ilyenkor általában gyönyörű napsütéses az idő, és nincs sötét, mint akkor, amikor este megyek. Ez így volt pénteken is, edzés után pedig olyan jó érzés volt kint lenni a friss levegőn, hogy sétáltam egy kicsit, így felfedezve két tavacskát a közelben hattyúkkal, kacsákkal, sirályokkal. Gyönyörű volt.

Séta után visszatértem a koliba, sorozatoztam, karácsonyi filmet néztem (kedvenc tevékenységek ever :D), majd nekiálltam a német feladataimnak, amiket nagyon szeretnék befejezni ezen a hétvégén, úgyhogy amint befejeztem ezt a bejegyzést is, neki is ugrok újra.

Aztán főztünk Florian-nal, de ő elment a központba hamarabb, mint én végeztem volna, mert buliztak, hívtak engem is, de én nem mentem :D Jobban tetszett most a nyugi és a feladatok, mint a buli, amitől 1. kialvatlan leszek, 2. elveszik az egész másnap, amit a feladatokra szánhatnék... (mert sokáig alszom, és mert utána sem tudom rávenni magam a munkára)

Egy nemrég talált recept alapján a következőt főztem: 

Spenót, paradicsom, csicseriborsó, mozzarella, citrom, és ezt édesburgonya-körettel tálaltam

Közben anyával beszélgettünk sokat, és utána még egy filmet is elkezdtem nézni, úgyhogy összességében jó sokáig fent voltam, és sokáig is aludtam másnap.

Szombaton amikor felkeltem némi sorozat után ismét nekiláttam a németnek, majd mikor megsütöttem a maradék édesburgonyát, és felmelegítettem a kaját előző napról, megintcsak anyával beszéltünk, utána pedig folytattam a németezést. 

Közben Mirjámmal chateltem az ő fribourg-i Erasmusáról, szóval tegnap sem kerültem éppen korán ágyba, aminek az lett a következménye, hogy ma sem tudtam korán felkelni. 

A mai nap némi lustálkodással és a tegnap félbehagyott sorozatrész befejezésével indult, és palacsintasütéssel folytatódott:) 

Most pedig vége a blogírásnak, feladatok következnek! 

Ajánló
Kommentek
  1. Én

  1. anya
    2017. november 19., vasárnap 21:07
    Válasz

    Szép részek Amiens-ben - el kell még mennünk oda :)

    • eszti805
      2017. november 19., vasárnap 22:39

      Bizony, hogy el kell, de fogunk is!